Foto's

De fotocollectie van Bourdrez

François Bourdrez heeft in zijn leven bijzonder veel foto's genomen. De foto's die hij tijdens zijn verblijf in China maakte zijn erg waardevol, omdat er in die tijd niet veel foto's werden genomen in China. Het Nationaal Archief beheert een groot deel van de foto's van Bourdrez, maar er zijn ook nog fotoboeken in de familie. Het doel van deze website is om zo veel mogelijk foto's online te zetten. Het zijn er nu nog weinig, maar in samenwerking met het Nationaal Archief proberen we zo veel mogelijk foto's te digitaliseren en hier online beschikbaar te maken.

Alle foto's hier zijn zover bekend gemaakt door François Bourdrez zelf, tenzij hij er zelf op staat. Auteursrecht op foto's vervalt 70 jaar na het overlijden van de auteur, dus al deze foto's zijn rechtenvrij. Het digitaliseren en online beschikbaar stellen is echter een aardige klus. Dus het staat u vrij deze foto's elders te gebruiken. Een verwijzing naar de auteur en/of deze website wordt echter zeer gewaardeerd.

Foto: overstroming van Hankow in 1933

De foto's online

De foto's komen voorlopig in Google Photos albums te staan. Daar zijn ze eenvoudig te bekijken en te downloaden in de hoogst mogelijke kwaliteit. Ze zijn verdeeld in drie albums:

  • Werk: foto's van de wegen- en waterbouwprojecten waar Bourdrez bij betrokken was.
  • Privé: foto's van de familie en vrienden van Bourdrez.
  • China: foto's van landschap, steden, dorpen en inwoners van China.

Links naar de albums in Google Photos staan hieronder. Sommige foto's zullen in meerdere albums terugkomen.

Zo mogelijk zal informatie worden toegevoegd aan de foto's. Als u een individuele foto's opent kunt u op de 'i' klikken om de toegevoegde informatie te zien.